Bagaimana Loteri Secara Rawak?

Terdapat satu topik kontroversi yang selalu diperdebatkan ketika datang ke undian. Terdapat dua sudut pandangan. Satu pihak menyatakan bahawa ada sedikit yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan peluang anda memenangi lotre dan pihak lain tidak setuju. Perbahasan ini berkisar pada makna dua perkataan ini: Random Draw.

Makna salah faham perkataan Random adalah dorongan di sebalik keseluruhan perbahasan ini. Bukan hanya  DOWNLOAD APK EVO888 2021 disalahpahami oleh banyak orang, tetapi juga salah digunakan dalam banyak kes. Ia dikelilingi oleh kabut salah faham, salah maklumat dan salah penerapan. Oleh itu, mari kita lihat sama ada kita dapat menghilangkan kabus.

Apabila proses yang melibatkan pemilihan rawak bermula, corak dan tren tertentu mula muncul. Ahli matematik, saintis dan jurutera menyedari semua ini. Dalam sebarang proses rawak, turun naik diperhatikan pada awal dan mula hilang dengan berlalunya masa. Tanggapan ahli matematik klasik terhadap pemerhatian ini adalah, ‘Baiklah, anda belum menjalankan ujian yang cukup.’

Tahu tak? Saya bersetuju sepenuhnya! Tetapi, tumpuan ahli matematik adalah pada jangka panjang kerana keputusan tersebut akan membuktikan kedudukannya. Berikut adalah contoh proses rawak yang boleh kita gunakan untuk melihat siapa yang betul. Mari balik.

Kami akan membalikkan duit syiling 100 kali. Selepas kata-kata, hasilnya adalah 65 Kepala dan 35 Ekor; trend awal jelas. Ahli matematik itu berkata, ‘Itu hanya anomali. Menjalankan lebih banyak percubaan akan menghilangkan sebarang trend. ‘ Jadi, kami terus membalikkan badan sehingga mencecah 1,000. Hasilnya sekarang adalah 550 Kepala dan 450 Ekor. Seperti yang anda lihat hasilnya mula bergerak ke arah yang diramalkan oleh ahli matematik.

Tetapi, masih belum cukup baik. Jadi, duit syiling itu dibalik 10,000 kali dan, lihatlah, 5010 Kepala dan 4990 Ekor. Pada dasarnya, kejadian Kepala dan Ekor kini sama. Ahli matematik gembira mengetahui bahawa dia telah menjalankan tugasnya dan membuktikan bahawa permainannya adalah rawak.

Tunggu sebentar! Ia tidak begitu rawak selepas 100 percubaan. Ia lebih rawak selepas 1,000 percubaan. Setelah 10,000 percubaan, nampaknya hasil membalikkan duit syiling agak rawak. Dan, ini adalah inti dari salah faham mengenai perkataan rawak. Rawak tidak bermaksud bahawa corak dan tren tidak wujud kerana selalu ada. Ini bermaksud bahawa jika diberi masa atau percubaan yang cukup, tidak akan ada trend yang dapat dilihat.

Sebilangan daripada anda mungkin bertanya, ‘Apa kaitannya dengan memenangi Loteri?’ Jawapannya, ‘Segala-galanya!’ Kerana, ketika datang ke loteri, jangka panjang yang diperlukan oleh seorang ahli matematik untuk membuktikan keserakahan akan menjadi gambar loteri berpuluh-puluh ribu tahun. Orang-orang, kita tidak akan hidup lama. Orang ramai, untuk loteri, jangka pendek adalah MASA HIDUP anda!

Jadi, tidak mengapa, keluar dari bawah selimut dan lihatlah. Si bogeyman tidak akan menggigit. Corak dan trend nombor loteri ada untuk dilihat oleh semua orang. Dan, mereka percuma. Anda boleh menggunakannya untuk meningkatkan peluang anda memenangi loteri sepanjang hayat anda. Oleh itu, semasa jam berdetik adakah anda mempunyai masa untuk bermain loteri?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *